Zhodnocení finanční situace Ferona Slovakia, a.s. a návrhy na její zlepšení - Štefák, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Táto bakalárska práca je zameraná na hodnotenie finančnej situácie v žilinskom podniku FERONA Slovakia, a.s. od roku 2011 do roku 2016. Hodnotenie podniku je založené na finančnej analýze vychádzajúcej zo zdrojov poskytnutých samotnou firmou. Práca je rozdelená na 3 hlavné časti. V prvej časti je spracovaná teoretická časť k danej problematike. Druhá časť sa skladá z obecnej charakteristiky podniku a uskutočnenej finančnej analýzy. V poslednej časti sú na základe výsledkov navrhnuté možné opatrenia ku zlepšeniu finančnej situácie v podniku.

This bachelor thesis is focuses on assessing the financial situation of the company FERONA Slovakia a.s. in Zilina for the period between 2011 and 2016. The thesis is divided into three parts. In the first part the theoretical background to the financial analysis is reviewed. The second part consists of the general characteristics of the company and selected tools of financial analysis are applied. Proposals how to improve the financial situation of the company are placed in the last part of the thesis.
Evaluation of the Financial Situation of FERONA Slovakia, a.s. and Proposals for Improvements
Keywords: finanční analýza; horizontální a vertikální analýza; poměrové ukazatele; rozdílové ukazatele; financial analysis; horizontal and vertikal analysis; profitability; differential indicators