Hodnocení kvality signálů EKG - Bracková, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá tématem hodnocení kvality signálů EKG. Teoretická část práce obsahuje přehled nastudovaných metod a vysvětlení základních principů spojujících se s hodnocením kvality EKG signálů. Praktická část se věnuje realizaci tří vybraných metod, přičemž jednou z nich je spojité hodnocení kvality signálů pomocí výpočtu SNR (poměr signálu k šumu). Výsledky daných metod jsou dále prodiskutovány a porovnány.

This diploma thesis deals with the topic of the ECG quality evaluation. The theoretical part of the thesis contains an overview of the methods, which were studied and an explanation of the basic principles connected with the quality evaluation of the ECG signals. The practical part deals with the implementation of three selected methods, one of which is the continuous evaluation of signal quality by means of SNR (signal to noise ratio) calculation. The results of these methods are further discussed and compared.
ECG quality evaluation
Keywords: EKG signál; kvalita EKG signálu; SNR; modulové spektrum; hodnocení kvality EKG; ECG signal; quality of ECG signals; SNR; modulation spectrum; ECG quality evaluation