Hodnocení výkonnosti společnosti s využitím Balanced Scorecard - Rytířová, Monika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Diplomová práce se zaměřuje na hodnocení výkonnosti společnosti H & M s r.o. s využitím metody Balanced Scorecard. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část vymezuje cíle a zvolené metody, následuje část teoretická, která obsahuje teoretická východiska z odborné literatury, jež jsou základem pro další část práce. Třetí část práce je analytická, kde je představena společnost a následně je provedena finanční a strategická analýza V poslední části práce je zpracován návrh na implementaci modelu BSC, který by měl zvést ke zvýšení výkonnosti společnosti.

The master’s thesis focuses on the evaluation of the performance of H & M spol. s r.o. using the Balanced Scorecard method. The work is divided into four parts. The first part defines the goals and chosen methods, followed by the theoretical part, which contains theoretical starting points from the professional literature, which are the basis for the next part of the work. The third part of the work is analytical, where the company is presented and then a financial and strategic analysis is carried out. In the last part of the work, a proposal for the implementation of the BSC model, which should lead to an increase in the company‘s performance.
The Performance Evaluation of the Company using Balanced Scorecard
Keywords: Balanced Scorecard; finanční analýza; strategická analýza; perspektivy BSC; výkonnost společnosti; měření výkonnosti; Balanced Scorecard; financial analysis; strategic analysis; BSC perspectives; company performance; performance evaluation