Design robotického sběrače golfových míčků - Myška, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Cílem diplomové práce je vytvořit robotický sběrač golfových míčků a dobíjecí stanici, tedy systém, který automatizuje proces sběru míčů na golfových cvičných plochách. Robot nahradí lidskou manuální činnost ve sběru a eliminuje riziko poranění obsluhy cvičné plochy. Zároveň respektuje funkční, psychologické, ekologické a estetické nároky. Vymezuje se dnešním standardním principům sběru za přítomnosti obsluhy a prezentuje nový způsob obsluhy cvičné plochy.

The main aim of this master's thesis is create golf ball picker with charging station. These two components create the system, which automates process of golf ball collection on driving range. The robot replaces human manual activity in this branch and it eliminates injury. On the other hand, robot respects functional, psychological, ecological and aesthetic demands. It demarcates standard principles of these days and new way how to collect balls on driving range.
Design of Robotic Golf Ball Picker
Keywords: Robotický sběrač; sběr; golf; design; dobíjecí stanice; driving range; golfový míček; Robotic ball picker; picking; golf; design; charging station; driving range; golf ball