Srovnání kvalitativních vlastností interpolačních NURBS křivek - Halas, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Tato práce se zabývá prostými interpolačními křivkami, které jsou ukotvené. Konstrukce těchto křivek je řešena několika tvarovacími metodami. Také je uveden postup jejich výpočtu. Výsledkem je porovnání různých interpolačních metod. Práce je užitečná k porozumění interpolačních NURBS křivek a k výběru vhodných tvarovacích metod.

This thesis deals with simple interpolation curves, which are clamped. Construction of the curves is solved by several forming tools. There is also brought procedure of their calculation. Result is comparating different interpolation methods. The thesis is useful to understanding for interpolation NURBS curves and for choosing apposite forming methods.
Comparison of qualitative properties of NURBS interpolation curves
Keywords: NURBS; křivka; interpolace; NURBS; curve; interpolation