Webový proxy server - Kunčar, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Práce čtenáře seznámí s internetem a jeho historií, tvorbou webových stránek, principem proxy serverů a se souvisejícími protokoly TPC/IP a HTTP. Hlavním cílem této práce je návrh a následná implementace systému - webového proxy serveru, zaměřeného na optimalizaci webových stránek z hlediska redukce jejich velikosti, s možností individuálního nastavení parametrů optimalizace.

The Bachelor's thesis makes reader acquainted with the Internet and its history, creation of Web pages, the principle of proxy servers and related TCP/IP and HTTP protocols. The main goal is a design and follow-up implementation of the system - the Web proxy server that focuses on optimalization of Web pages as regards their size reduction with the posibility of setting individual optimalization parameters.
Web Proxy Server
Keywords: Internet; WWW; webové stránky; TCP/IP; HTTP; proxy server; HTML; optimalizace; grafické formáty; komprimace; gzip; base64; Adblock Plus; ImageMagick; autentizace; Internet; WWW; Web pages; TCP/IP; HTTP; proxy server; HTML; optimization; graphic formats; compression; gzip; base64; Adblock Plus; ImageMagick; authentication