Aplikační monitorování IoT zařízení - Krajč, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
IoT zariadenia používajú rôzne štandardy na úrovni prenosového média a komunikačného protokolu. Cieľom práce je vytvoriť systém, ktorým dokážeme unifikovať heterogénnu IoT sieť pre účely monitorovania. Na zber dát z IoT siete bola použitá platforma Home Assistant, ktorá využíva nami vytvoreného agenta SNMP. Monitorovací systém pozostáva zo systému Nagios core, ktorý je rozšírený o detekciu anomálií založenej na strojovom učení.

IoT devices use various standards at the level of the transmission medium and communication protocol. The aim of the work is to create a system, which we can unify a heterogeneous network of the Internet of Things for monitoring purposes. For data collection from the IoT network was used the Home Assistant platform which is uses SNMP agent we created. The monitoring system includes the Nagios core system, which is extended with machine learning-based anomaly detection.
Application Monitoring of IoT Devices
Keywords: IoT sieť; systém SNMP; detekcia anomálií; strojové učenie; lineárna regresia; polynomialna regresia; izolačný les; lokálny faktor odľahlosti; IoT network; SNMP system; anomaly detection; machine learning; linear regression; polynomial regression; isolation forest; local outlier factor