Jednoduchý fluxmetr s grafickým zobrazením B-H křivky - Němec, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Tato bakalářská práce se nejdříve zabývá problematikou magnetických materiálů, kde mají feromagnetické látky klíčové vlastnosti. Posléze se zabývá jednotlivými křivkami pro měření hysterézní smyčky a její zobrazení. V další části dokumentu je již vlastní návrh laboratorního přípravku pro měření toroidních jader pomocí měřící karty v počítači a programů v LabView.

This bachelor work primarily deal with problems magnetic materials, where ferro - magnetic matters have crucial characteristics. Eventually it is deal with particular graphics for measuring hysteresis loops and her display. In next part document is own proposal laboratory preparation for measuring toroid core by the help of measuring card in computer and software LabView.
Simple fluxmeter with B-H curve graphic plotting
Keywords: toroidní jádra; feromagnetika; hysterézní křivka; prvotní magnetování; demagnetizační křivka; LabView; toroid core; ferromagnetism; hysteretic graphics; initial magnetization; demagnetization graphics; LabView