Webová aplikace pro správu komunitního skleníku - Tsiareshkin, Ivan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Tato práce se zabývá vývojem webové aplikace pro správu komunitního skleníku. Hlavním cílem je vytvoření manažerských funkcí, které jsou doplněny o intuitivní rozhraní odpovídající potřebám různých typů uživatelů. Práce podrobně popisuje všechny kroky vývojového procesu, včetně průzkumu a analýzy požadavků, návrhu, vyhodnocování uživatelského rozhraní, samotného vývoje a závěrečného testování. Diskutovány jsou také různé koncepty vývoje webových aplikací a je odůvodněn výběr konkrétních technologií. Celá aplikace je implementována v jazyce TypeScript s použitím Express.js a PostgreSQL pro back-end a Next.js pro front-end. Výsledkem je testovaná a optimalizovaná aplikace, která umožňuje uživatelům pohodlnou správu komunitního skleníku.

This thesis focuses on the development of a web application for managing a community greenhouse. The primary goal is to create management functions supplemented by an intuitive interface that meets the needs of various user types. The work thoroughly describes all the development process steps, including requirement research and analysis, design, user interface evaluation, actual development, and final testing. Various web application development concepts are also discussed, and specific technologies are justified. The entire application is implemented in TypeScript using Express.js and PostgreSQL for the backend and Next.js for the frontend. The result is a tested and optimized application that allows users to manage a community greenhouse comfortably.
Web Application for Managing a Community Greenhouse
Keywords: webová aplikace; TypeScript; Express.js; REST API; PostgreSQL; Next.js; Tailwind CSS; web application; TypeScript; Express.js; REST API; PostgreSQL; Next.js; Tailwind CSS