Krematorium - Hradečný, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
V diplomové práci je zpracován projekt pro realizaci novostavby krematoria ve Slavkově u Brna. Je situován do klidné části na okraji města, u křižovatky silnic od Brna a Křenovic. Při návrhu objektu je kladen důraz na podélnou osovou symetrii objektu. Objekt je jednopodlažní, částečně podsklepený. Konstrukce střechy je navržena ve třech různých výškových úrovních, kdy nad vstupní částí a částí pro hosty je plochá střecha umístěna nejníže, druhá, vyšší úroveň plochých střech je nad zázemím krematoria v zadní části. Nad prostory smuteční síně je nejvyšší, dominantní část střechy, která je z příhradových vazníků a je šikmá. Základní konstrukci krematoria tvoří nosné stěny z keramických tvárnic, v suterénu jsou použity obvodové stěny betonové. U obvodových stěn je použit kontaktní zateplovací systém.

In this thesis project is developed for the implementation of new build crematorium in Austerlitz. It is situated in a quiet area on the outskirts of town, at the intersection of roads from Brno and Křenovice. When designing the building, emphasis is placed on the longitudinal axis symmetry object. The building is single-storey, semi-basement. The roof structure is designed with three different height levels, except where the input parts and components for guests is located lowest flat roof, a second, higher level flat roof above the crematory facilities at the rear. Above spaces funeral parlor is the highest, the dominant part of the roof, which is of trusses and is pitched. The basic construction of the crematorium are bearing walls of ceramic bricks, are used in the basement concrete perimeter wall. The exterior walls are used insulation system.
Crematorium
Keywords: krematorium; okraj města; jednopodlažní; částečně podsklepený; plochá střecha; nosné stěny; kontaktní zateplovací systém; crematorium; outskirts; single-storey; semi-basement; flat roof; bearing walls; insulation system