Studie optimalizace procesu zásobování podniku - Kjeronský, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Předmětem této diplomové práce je problematika controllingu zásob v podniku Siemens Elektromotory s.r.o., závod Frenštát pod Radhoštěm. V teoretické části se práce zabývá výchozími pojmy jako je controlling, dále významem zásob pro podnik a jejich klasifikací a důvody, proč je zapotřebí se problematice řízení zásob věnovat. V praktické části potom práce popisuje současný stav a dostupné nástroje pro controlling zásob v podniku, popisuje vývoj nového programu pro controlling zásob a vyhodnocuje přínosy plynoucí z vytvoření tohoto programu. Další část je potom zaměřena na analýzu zásob dle podílu na celkové spotřebě a k položkám, které se na celkové spotřebě podílejí nejvýznamněji, jsou navržena opatření ve formě převedení části zásoby do konsignačního skladu dodavatele a vyčísleny přínosy dopady těchto opatření na hospodaření podniku.

Main subject of this master thesis is inventory controlling in Siemens Elektromotory, s.r.o. (Ltd), plant Frenštát pod Radhoštěm. In theoretical part are described the essential topics as the controlling generally , then substance of the the inventory controlling and the importation of inventory for the company, their classification and reasons, why is it so important to go in for the inventory controlling. In the practical part the thesis describes current situation in the company and current controlling toolls in inventory field. Then is described the process of developing new inventrory controlling program and the contribution of this program for inventory management. In following part is performed the ABC analysis of invetory acording their proportion on the total consumption. Based on this part are formulated suggestions for setting up new consignment stocks and calculated the influence on the company asset management
The Study of Optimalization Process Supply in Company
Keywords: Controlling; zásoby; řízení zásob; ABC analýza; oběžný majetek; obrátka zásob; optimalizace procesů; konsignační sklad; Controlling; inventory; inventory controlling; ABC analysis; working capital; inventory turnover; processes optimalization; consignment stock