Návrh podnikového finančního plánu - Otrubová, Lenka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Táto diplomová práca sa zaoberá vytvorením návrhu podnikového finančného plánu pre vybranú spoločnosť, ktorou je Drevopal, s. r. o. Diplomová práca sa skladá z 3 častí. Prvou je teoretická časť, v ktorej sa nachádzajú teoretické východiská pre tvorbu finančného plánu. V ďalšej časti je predstavená a zanalyzovaná spoločnosť Drevopal, s. r. o. Analýza spoločnosti sa skladá zo strategickej a finančnej analýzy za obdobie 2015-2019. V poslednej časti je vytvorený finančný plán spoločnosti v dvoch variantoch a to optimistickom a pesimistickom.

This master's thesis is focused on drafting corporate financial plan for a selected company which is Drevopal, s. r. o. The diploma thesis consists of 3 parts. The first is the theoretical part which contains the theoretical basis for creating a financial plan. The next part presents and analyzes the company Drevopal, s. r. o. The company's analysis consists of a strategic and financial analysis for the period 2015-2019. In the last part, the financial plan of the company is created in two variants, optimistic and pessimistic.
A Draft of a Corporate Financial Plan
Keywords: finančný plán; finančné plánovanie; strategická analýza; finančná analýza; plánovaná súvaha; plánovaná výsledovka; plánované cash flow; návrh finančného plánu; financial plan; financial planning; strategic analysis; financial analysis; projected balance sheet; projected income statements; projected cash flow; draft financial plan