Vícekanálový audio D/A převodník pro laboratorní výuku - Kristek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Obsahem této bakalářské práce je návrh a konstrukce vícekanálového audio D/A převodníku, který bude sloužit pro laboratorní výuku. Součástí je vstup digitálního signálu pomocí SPDIF komunikace, samotný D/A převodník, ovládání čipu D/A převodníku pomocí sběrnice SPI, napájecí obvody a symetrický výstup.

The content of this bachelor thesis is the design and construction of a multi-channel audio D/A converter, which will be used for laboratory use. It includes a digital signal input using SPDIF communication, the D/A converter itself, control of the D/A converter chip using the SPI bus, power circuits and symmetrical output.
Multichannel audio DAC for laboratory measurements
Keywords: D/A převod; převodník; audio; Analog Devices; SPDIF; digitální signál; analogový signál.; D/A conversion; converter; audio; Analog Devices; SPDIF; digital signal; analog signal.