Zlín FCK Technology - Kučera, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury, 2024)
Práce se zabývá návrhem bytového domu na území obce Malenovice u Zlína, kde na pozemku bývalé Malenovické pily má vzniknout nový bytový komplex. Pozemek se nachází v těsné blízkosti hlavní tepny do Zlína. Práce navrhuje systém modulového domu z prefabrikovaných CLT prvků se sociálním a komunitním přesahem. Systém, který umožňuje rychlou výstavbu a tvorbu zástavby s rozdílnou konfigurací podle daných požadavků nejen na území Malenovic. Do systému navrhování je zahrnuto malometrážní bydlení s prvky variabilního nábytku, které umožňuje snížení nákladů na bydlení, a tak reagovat na současné nedostupné bydlení, ale při zachování komfortu člověka. Návrh také řeší efektivní používání technologií na stavbě a jejich až někdy nadbytečné používání.

The diploma work deals with the design of a residential building in the town of Malenovice u Zlína, where a new residential complex is to be built on the site of the former Malenovice sawmill. The land is located in close proximity to the main road to Zlín. The work proposes a modular house system made of prefabricated CLT elements with social and community overlap. A system that allows rapid construction and creation of buildings with different configurations according to the given requirements not only in the territory of Malenovice. The design system includes small-scale flats with elements of variable furniture, which allows to reduce the cost of housing, which is responding to the current unaffordable housing, but maintaining human comfort. The design also addresses the efficient use of technology on site and its sometimes excessive use.
Zlín FCK Technology
Keywords: Zlín FCK Technology; F*CK technology; Zlín; Malenovice u Zlína; komfort; flexibilita; modul; struktura; variabilní nábytek; dostupné bydlení; sociální bydlení; terasový dům; pavlačový dům; CLT; dřevostavba.; Zlín FCK Technology; F*CK technology; Zlín; Malenovice u Zlína; comfort; flexibility; modul; structure; flexible furniture; affordable housing; social housing; terrace house; balcony access house; CLT wood; wooden building; wooden construction.