Parametrická štúdia porovnávajúca vplyv rozpätia a hrúbky kompozitových drevo-betónových stropov - Freudenberger, Klara (Vysoké učení technické v Brně,Fakulta stavební, 2021)
The article is a comparison of two concepts of composite timber-concrete ceilings and their uncoupled alternatives based on a parametric study by comparing the resulting deflections of individual variants and taking into acount the ultimate limit state at the same time. It involves comparing coupled and uncoupled variants while maintaining the same boundary conditions such as load, ceiling thickness and load width. The purpose of this paper is to simplify the optimal selection of the ceiling structure based on the suitability of the supporting structure.

Príspevok predstavuje porovnanie dvoch konceptov spriahnutých drevo-betónových stropov a ich nespojených alternatív na základe parametrickej štúdie porovnaním výsledných priehybov jednotlivých variantov a zároveň so zohľadnením medzného stavu únosnosti. Zahŕňa porovnanie spojených a nespojených variantov pri zachovaní rovnakých okrajových podmienok, ako je zaťaženie, hrúbka stropu a šírka zaťaženia. Účelom tohto príspevku je zjednodušiť optimálny výber stropnej konštrukcie na základe vhodnosti nosnej konštrukcie.
Parametric Study Comparing the Impact of the Margin and Thickness of Composite Timber-Concrete Ceilings
Keywords: Ceiling structures; shear connectors; cross laminated timber; timber; Stropné konštrukcie; spriahovacie prostriedky; krížom lepené lamelové drevo; drevo