Rám malosériového sportovního automobilu - Hubáček, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Diplomová práce se zabývá návrhem a výpočtovým ověřením rámu sportovního jednosedadlového automobilu. Byl kladen důraz, aby rám splňoval normy pro homologaci. Práce na diplomovém projektu probíhala v konstrukčním programu INVENTOR 2010 a následně ve výpočtovém programu ANSYS 12. Jako poslední krok byla provedena optimalizace a porovnání.

This master´s thesis deals with the design, calculation and verification of sports car frame. Empahasis was placed on meet standards for homologation. Work on diploma project was produced by the design program INVENTOR 2010 and then calculated in ANSYS 12. The last step was optimization and comparison.
Sport car frame
Keywords: rám; sportovní automobil; torzní tuhost; MKP; zatížení; frame; sport car; torsional stiffnes; FEM; load