Zlepšování výrobního procesu - Sušeň, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2024)
Tato bakalářská práce je zaměřená na podnikové procesy, kdy jejím cílem je návrh na zlepšení výrobních procesů při výrobě cylindrického rotoru, za účelem zvýšení produktivity a snížení nákladů. Práce je zpracovávána ve společnosti Innomotics s. r. o. Teoretická část vymezuje a popisuje základní pojmy, které se týkají procesu a jeho možných analýz. Analytická část pak slouží pro představení společnosti a jejich procesů, ale primárně se zabývá mapováním výrobního procesu, které se zaměřují především na materiálový tok, produktivitu na jednotlivých pracovištích a dopravu mezi jednotlivými pracovišti. Na základě provedených analýz jsou poté zhotoveny návrhy, které cílí na zlepšení celého výrobního procesu. V závěru jsou také zhodnoceny celkové přínosy tohoto návrhu pro podnik a jeho finanční nákladnost.

This bachelor thesis is focused on business processes, where the aim is to propose improvements to the production processes in the manufacture of a cylindrical rotor, in order to increase productivity and reduce costs. The thesis is carried out in Innomotics Ltd. The theoretical part defines and describes the basic concepts related to the process and its possible analyses. The analytical part is then used to introduce the company and their processes, but is primarily concerned with mapping the production process, focusing mainly on material flow, productivity at each site and transport between sites. Based on the analyses, proposals are then made that aim to improve the entire production process. Finally, the overall benefits of this proposal for the company and its financial cost are also evaluated.
Improving the production process
Keywords: proces; výroba; analýza; interní doprava; plýtvání; process; production; analysis; internal transport; waste