Srub 21. století - Kopečková, Kristýna (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem dřevostavby - srubu rodinného domu v k. ú. Salaš u Velehradu, okres Uherské Hradiště. Dům je samostatně stojící ve stávající zástavbě. Je navržen pro pětičlennou rodinu. Objekt je dvoupodlažní nepodsklepený se samostatným garážovým stáním vedle objektu (garážové stání není předmětem bakalářské práce). Střecha je sedlová. Je navržena jako novodobá hambálková soustava, opláštěná sádrovláknitými deskami Rigips a zateplená tepelnou izolací Isover.

This bachelor’s thesis deals with design of a timber frame house – log house situated in the cadastral area Salaš u Velehradu, region Uherské Hradiště. It is a detached house standing in existing resident area. It is designed for a family of five. The house has two storeys and separate garage next to house (garage isn’t the subject of this bachelor’s thesis). There is a gabled roof. It is designed as a modern collar systems with Rigips boards and heat insulation Isover.
Log House in 21st Century
Keywords: rodinný dům; dřevostavba; srub; novodobá hambálková soustava; sedlová střecha; Rigips; Isover; detached house; timber frame house; log house; modern dollar systems; gabled roof; Rigips; Isover