Průmyslová hala Moravany - vybrané části stavebně technologického projektu - Hetteš, Adrián (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Cieľom tejto diplomovej práce je vypracovanie stavebne technologického projektu pre realizáciu hrubej stavby priemyselnej haly v obci Moravany u Brna. Pre hrubú stavbu bol spracovaný položkový rozpočet, návrh hlavných stavebných mechanizmov, časový plán, plán bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a plán ochrany životného prostredia. Práca sa podrobnejšie zameriava na realizáciu prefabrikovaného skeletu, pre ktorý bol spravovaný technologický predpis a kontrolný a skúšobný plán. Práca ďalej rieši organizáciu výstavby, dopravné možnosti v danej lokalite a spôsob realizácie hlavných technologických etáp. Pri spracovávaní práce boli využité stavebne technologické softvéry BuildPowerS, CONTEC, ArchiCAD, AutoTurn, Vehicle Tracking a Hluk+9.

The aim of this diploma thesis is the preparation of a constructional-technology study into the realization of carcass industry hall in the village Moravany u Brna. An itemized budget has been created for the framework alongside a proposal for the main building mechanisms, time management, health and safety plan and environmental management. The thesis is focused on detailed realization of the precast concrete frame which outlines technological regulation and inspection and a trial plan. The thesis further deals with site equipment, possible public transport routes into specific areas and how the main technological stages are developed. In creation of this thesis were used constructional-technological softwares BuildPowerS, CONTEC, ArchiCAD, AutoTurn, Vehicle Tracking and Hluk+9.
Industry Hall Moravany - Selected parts of the construction-technology plan
Keywords: priemyslová hala; prefabrikovaný železobetónový skelet; stavebne technologický projekt; technologický predpis; časový a finančný plán; zásady organizácie výstavby; strojná zostava; bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci; kontrolný a skúšobný plán; rozpočet; environmentálny plán; industry hall; precast concrete frame; constructional-technological study; technological regulation; time and financial schedule; site equipment; proposal of mechanisms; health and safety at work; inspection and trial plan; budget; environmental management