Virtuální prohlídka FITu pro Oculus Quest - Janů, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2020)
Hlavním cílem této práce je vytvořit aplikaci pro náhlavní soupravu Oculus Quest, která podporuje virtuální realitu. Aplikace má několik funkcí, které umožňují uživateli dělat více než se pouze procházet po areálu VUT FIT, a těmi jsou: navigace, okamžitý přenos a prohlížení základních informacích o místnostech. Navigace je použita k nalezení nejkratší cesty ke kanceláři či přednáškové místnosti. Ke každé místnosti jsou poskytnuty základní informace popisující využití místnosti/kanceláře. Další funkcí je okamžitý přenos, který slouží ke zvolení bodu ze kterého uživatel započne prohlídku.

The main goal of this work is to make an application for VR headset Oculus Quest. This application has several features that allow the user to do more than just walk freely around the FIT BUT areal, such as Navigation, Instant travel, and viewing basic room information. The Navigation feature is used to find the shortest route to the desired office or lecture room, where every room has its panel with information about the room. The instant travel feature allowes choosing a starting location.
Virtual Tour of FIT for Oculus Quest
Keywords: VR; virtuální realita; Oculus Quest; virtuální prohlídka; virtuální prohlídka FITu; VR aplikace; Unity3D; Unity; FIT VR.; VR; virtual reality; Oculus Quest; virtual tour; virtual tour of FIT; VR application; Unity3D; Unity; FIT VR.