Gamifikace výuky na VUT - Drobena, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Táto práca sa zaoberá vytvorením návrhu a implementáciou aplikácie, ktorá využíva gamifikačné prvky na podporu vzdelávania študentov VUT. Aplikácia umožňuje študentom aj vyučujúcim vytvárať otázky vo forme kvízov a zároveň v móde výzva získavať body a následne sa umiestniť v rebríčku. Študenti môžu vidieť svoj pokrok porovnávať ho s ostatnými a týmto sa motivovať k lepším výsledkom. Okrem tohto je navrhnutý aj systém úspechov a odmien, ktorý však ešte nebol implementovaný avšak predstavuje možnosť rozšírenia funkcionality tejto aplikácie.

This thesis deals with the design and implementation of an application that utilizes gamification elements to support the education of students at VUT. The application allows both students and teachers to create quiz questions and compete for points and rankings in challenge mode. Students can track their progress, compare it with others, and thereby motivate themselves to achieve better results. Additionally, a system of achievements and rewards is proposed, although it has not yet been implemented, but it represents an opportunity to expand the functionality of this application.
Keywords: gamifikácia; mobilná aplikácia; webová aplikácia; React; Django; Rest API; štúdium; gamifikácia výučby; PWA; návrh UI; gamification; mobile application; web application; React; Django; Rest API; studying; gamification of learning; PWA; UI design