Model fyzické vrstvy komunikačního systému IEEE 802.11ah - Jurák, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou bezdrátového komunikačního systému IEEE 802.11ah. Pro tento účel je vytvořen vhodný simulační model v programu MATLAB. První část práce se zabývá standardem IEEE 802.11. Zde jsou popsány základní bloky vysílače a přijímače. Pozornost je také věnována stručnému popisu zvažovaných přenosových kanálů. Druhá část obsahuje popis navrhovaného a realizovaného simulačního modelu v MATLABu. Jednotlivé bloky simulačního modelu jsou podrobně popsány. Nakonec jsou vyhodnoceny a diskutovány získané výsledky simulace.

This diploma thesis deals with the analysis of the IEEE 802.11ah wireless communication system. For such a purpose, an appropriate simulation model in program environment MATLAB is created. The first part of thesis focuses on the IEEE 802.11 standard. Basic blocks of the transmitter and receiver are described. Attention is also devoted on the brief description of considered transmission channels. The second part contains the description of the proposed and realized simulation model in MATLAB. Individual blocks of the simulation model are described in details. Finally, the obtained simulation results are evaluated and discussed.
Model of physical layer of communication system IEEE 802.11ah
Keywords: Wi-Fi; IEEE 802.11ah; IoT; fyzická vrstva; simulační model; RF spektrum; BER; CNR; únikový kanál; AWGN; Rician; Rayleigh; MIMO; Wi-Fi; IEEE 802.11ah; IoT; physical layer; simulation model; RF spectrum; BER; CNR; fading channel; AWGN; Rician; Rayleigh; MIMO