Hydraulický agregát pro regulaci parní turbíny - Morávek, Aleš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Tato diplomová práce je zaměřena na praktický návrh vysokotlakého hydraulického agregátu k pohonu regulace kondenzační turbíny. Cílem práce je výpočet všech prvků hydraulického systému, návrh potrubí a nezbytná výkresová dokumentace. Celá sestava se skládá z nakupovaných dílů jiných výrobců. Hlavní olejová nádrž a bezpečnostní záchytná nádrž je detailně popsána a bude vyrobena, nikoliv nakoupena.

This diploma thesis is focused on the design of high-pressure hydraulic unit to drive a regulation of condensation turbine. The aim is to calculate all the elements of the hydraulic system, piping design and the necessary drawings. The entire assembly consists of purchased parts from other manufacturers. Major oil tank and a safety catch tank is described in detail and will be made, not bought.
Hydraulic power unit for the regulation steam turbine
Keywords: Vysokotlaký hydraulický agregát; parní kondenzační turbína; regulace turbíny; dimenzování potrubí; hydrogenerátor; olejový chladič; hydraulické akumulátory.; High pressure hydraulic unit; condensing steam turbine; the turbine regulation; dimensioning pipes; hydraulic pumps; oil cooler; hydraulic accumulators.