Biometrická identifikace otisku prstu - Ruttkay, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Diplomová práce popisuje anatomické vlastností otisků prstů a jejich uplatnění při identifikaci osoby. V teoretické části se popisuje význam papilárních linií na otiscích prstů, statistické vyhodnocení a především předzpracování obrazů. V praktické části jsou uvedeny potřebné operace k porovnání otisků prstů. Realizace byla provedena v programovém prostředí Matlab.

This thesis describes the anatomical characteristics of fingerprints and their applications in identifying the person. The theoretical part describes the importance of papillary lines on fingerprints, statistical analysis and pre-processing of images in particular. The practical section provides the necessary operations to compare fingerprints. The implementation was done in Matlab.
Biometric fingerprint identification
Keywords: otisk prstu; markant; singulární body; předzpracování obrazu; identifikace; fingerprint; minutae; singular point; image pre-processing; identification