Design kráčivého rypadla - Wenzl, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Tématem diplomové práce je design kráčivého rypadla. Práce se zabývá koncepčním řešením inovativní možnosti dálkového ovládání a popisuje konstrukční, technologické a ergonomické aspekty tohoto řešení s ohledem na současné trendy.

The theme of this diploma thesis is design of walking excavator. Specifially, the thesis is focused on inovative possibility of remote controll and describe structural, technological and ergonomic aspects of this solution in respect of current trends.
Design of Walking Excavator
Keywords: kráčivé rypadlo; dálkové ovládání; virtuální realita; průmyslový design; walking excavator; spider excavator; remote controll; virtual reality; industrial design