Hodnocení výkonnosti podniku - Navrátilová, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Tato diplomová práce je zaměřená na finanční analýzu a zhodnocení výkonnosti společnosti Siemens, s. r. o., odštěpný závod Industrial Turbomachinery v letech 2010 – 2013. V praktické části je provedena analýza hospodaření společnosti a finanční analýza a porovnání ukazatelů se dvěma konkurenčními společnostmi. Cílem práce je návrh a doporučení k udržení výkonnosti společnosti.

This master´s thesis is focus on financial analysis and assess performance of the comapny Siemens Industrial Turbomachinery from 2010 to 2013. In the practical part of thesis is performed analysis of the company and financial analysis and a comparison of its results with two competing companies. The aim of this master´s thesis is suggestions to improve and to conserve company performance.
Company Performance Assessment
Keywords: Finanční analýza; výkonnost podniku; rentabilita; likvidita; zadluženost; aktivita; analýza konkurence; účetní výkazy.; Financial analysis; company performance; profitability; liquidity; solvency; stability; analysis of competition; financial statements.