Uplatnění marketingu v řízení podniků, zaměřených na poskytování služeb - Matochová, Jolana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
V mojí závěrečné práci jsem se rozhodla věnovat společnosti Veletrhy Brno, a. s., jejíž produkt, tedy veletrhy, zkoumám z pohledu marketingového nástroje. Provedla jsem srovnání s ostatními nástroji a analyzovala argumentaci společnosti u vystavovatelů. Realizovala jsem marketingový průzkum, v němž jsem zjišťovala vnímání veletrhů z pohledu vystavovatelů na veletrhu PRODÍTĚ 2011. Po sběru, analýze a zpracování všech informací jsem došla k závěrům a formulaci návrhů na změnu koncepce veletrhu a marketingové strategie, se kterou Vás seznámí právě moje absolventská práce.

In my final project I decided to attend to the company Veletrhy Brno, a. s., which product, thus fairs, I investigate as a marketing tool. I performed a comparison with other instruments and analyzed the arguments of the company by exhibitors. I realized therefore a marketing research, where I was finding the reception of fairs in terms of exhibitors at exhibition PRODÍTĚ 2011. After the gathering, analyzing and processing all the information I have reached some conclusions and formulation of proposals of marketing strategy with which my graduate work will introduce you.
Marketing in Service-oriented Companies
Keywords: Marketing; marketingové řízení; strategie; plánování; analýza SWOT; marketingový mix; komunikační mix; výstavy a veletrhy; marketingový průzkum; sociální síť; Marketing; marketing management; strategy; planning; SWOT analysis; marketing mix; communications mix; exhibitions and trade fairs; market research; social network; concept of fair