Řízení pohledávek v obchodní korporaci - Muchová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Bakalářská práce se zabývá analýzou procesů řízení pohledávek v konkrétní obchodní korporaci. Na základě získaných poznatků jsou navrhovány způsoby, kterými by společnost eliminovala inkasování peněžních prostředků po stanovené době splatnosti pohledávky. Případně by byla zvýšena šance na vymožení pohledávky bez nutnosti jejího postoupení k soudnímu nebo mimosoudním vymáhání.

The bachelor’s thesis focuses on the analysis of receivables management processes in a specific business corporation. Based on the obtained findings are proposed methods, by which the company can eliminate collecting financial wherewithal after the established due date of the receivable. Eventually, there would be a higher chance of recovering the receivable without the need to refer it for legal or out-of-court enforcement.
Receivables Management in Corporation
Keywords: pohledávky; řízení pohledávek; opravné položky k pohledávkám; vymáhání pohledávek; zajišťovací prostředky; odběratelé; receivables; receivables management; allowance for impairment of trade receivables; recovery of claims; hedging instruments; customer