Návrh generátoru pro malou vodní elektrárnu - Kvapil, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Tato práce je zaměřena na využití bezlopatkové turbíny Setur pro napájení osamoceného objektu. První část je věnována principu činnosti a konstrukci dané turbíny. Druhou část práce tvoří vlastní návrh synchronního generátoru pro danou turbínu. V závěru práce je vytvořen model navrženého generátoru a jeho vlastnosti jsou simulovány v programu FEMM.

This thesis concentrates on using the bladeless turbine Setur to supply an independent entity. The first part deals with the principle of working and construction of the given turbine. The second part comprises of a synchronic generator proposal for the given turbine. In the end of the thesis, a model of a proposed generator and its properties are simulated in the FEMM programme.
Design of a generator for small hydraulic power plant
Keywords: Bezlopatková turbína; synchronní generátor; malá vodní elektrárna; FEMM.; Non-blade turbine; synchronous generator; small water-power station; FEMM.