Měřič obsahu alkoholu v dechu - Pagáč, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Témou mojej bakalárskej práce je návrh jednoduchého merača obsahu alkoholu v dychu. Toto zariadenie slúži na určenie koncentrácie v krvi pomocou vzorky dychu. Mojou úlohou je rozobrať možnosti merania obsahu alkoholu v organizme. Popísať jednotlivé metódy a porovnať ich z hžadiska presnosti a použiteľnosti pre praktické meranie a aj z hľadiska právneho využitia výsledkov týchto skúšiek.

The theme of bachlor’s project is design of simply breath alkohol tester. A breath alcohol test determines how much alcohol is in your blood by measuring the amount of alcohol in the air you breathe out (exhale).My task is interpret the possibility of measuring the alcohol content in the body. Describe the different methods and compare their accuracy and useability for practical measurements and also used in law enforcement.
Breath Alcohol Tester
Keywords: obsah alkoholu v organizme; sliny; moč; krv; dych; plynová chromatografia; Widmarkova metóda; elektrochemická analýza; polovodičový senzor; infračervená spektroskopia; palivový článok; analyzátor; kalibrácia; promile; alcohol in the body; saliva; urine; blood; breath; gas chromatography; Widmarkova method; electrochemical analysis; semiconductor sensors; infrared spectroscopy; fuel cell; analyzer; calibration; per mille