Detekce dopravních značek z kamery ve vozidle - Dušek, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá detekcí dopravních značek v obraze nebo videu. Nejprve budou popsány algoritmy běžně využívané k tvorbě obecného detektoru dopravních značek. Následně popíšu detekci dopravních značek využívající metod histogram orientovaných gradientů a support vector machines. Nakonec zhodnotím výsledky, kterých se podařilo dosáhnout.

This bachelor's thesis is focused on detection of traffic signs from image or video. Algorithms common for object detection will be introduced in the beginning. Description of object detection using histogram of oriented gradients and support vector machines will follow. Last part will present accomplished results.
Road Sign Detection from Camera in Car
Keywords: dopravní značky; detekce; histogram orientovaných gradientů; support vector machines; posuvné okno; traffic signs; detection; histogram of oriented gradients; suppot vector machines; sliding window