Projekt přípravy a realizace výrobní a skladovací haly v Mniší - Šilhová, Kristýna (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Diplomová práce se zabývá realizací výrobní a skladovací haly pro strojírenský průmysl. Součástí realizace výrobní haly jsou i bourací práce stávajícího zemědělského objektu. V rámci realizace je řešena také rekonstrukce stávajících prostor zámečnické dílny a objektu šaten pro zaměstnance. Pro přípravu tohoto záměru je v diplomové práci řešena studie realizace hlavních technologických etap, technologické plány pro bourací práce a spodní stavbu, dopravní trasy hlavních stavebních materiálů a strojů, technická zpráva zařízení staveniště, časový a finanční plán stavby, bezpečnostní opatření zejména při bouracích prací, kontrola jakosti při provádění vrtaných pilot.

The diploma thesis deals with the realization of a production and storage hall for the engineering industry. Part of the realization of the production hall is the demolition work of the existing agricultural building. The reconstruction of the existing premises of locksmith's workshop and dressing room for employees is also being implemented. For the preparation of this project, the thesis deals with the implementation of the main technological stages, technological plans for demolition work and substructure, transport routes of the main building materials and machines, technical report of the building site, time and financial plan of the construction, security measures especially for demolition works, quality control when drilling a pilot.
Execution of Production and Storage Hall in Mniší
Keywords: Montovaný železobetonový skelet; stavba; výrobní hala; autojeřáb; zařízení staveniště; azbest; bourací práce; technologický předpis; strojní sestava; bezpečnost práce; technická zpráva; nadrozměrná přeprava; Prefabricated skeleton; building; production hall; mobile crane; site facilities; asbestos; demolition work; technological specification; mechanical assembly; safety work; techni-cal report; oversized transportation