Napájecí zdroj pro galvanickou úpravu kovových povrchů - Botek, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Tato práce pojednává o realizaci spínaného zdroje, určeného ke stejnosměrnému napájení galvanické lázně pro anodickou oxidaci titanu. Zabývá se návrhem a realizací jeho jednotlivých částí. Dále obsahuje shrnutí základních metod galvanické úpravy povrchů.

This thesis discusses the realization of the switched-mode power supply, designed to a DC power electroplating bath for anodic oxidation of titanium. It deals with the design and realization of its individual parts. It also contains a summary of the basic methods of electroplating surfacing.
Power supply for galvanic treatment of metal surfaces
Keywords: Metody galvanického pokovování; anodická oxidace titanu; jednočinný propustný měnič s impulsním transformátorem; spínaný zdroj.; Methods of galvanic plating; anodic oxidation of titanium; Two-Transistor Forward converter; switching-mode power supply.