Výběr a hodnocení dodavatelů ve stavebnictví - Nekardová, Iva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá výběrem a hodnocením dodavatelů ve stavebnictví. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje podnikovému nákupu, výběru dodavatelů, hodnocení dodavatelů a popisuje metody, které tuto problematiku řeší. V praktické části jsou převedeny teoretické poznatky do praxe. Je zpracován dotazník, na který odpovídaly stavební firmy. Na základě dotazníku jsou sestaveny a otestovány čtyři hypotézy. Dále jsou zaznamenány tři řízené rozhovory se zaměstnanci ze stavebních firem. Poslední část tvoří případová studie. Ta řeší návrh systému na výběr a hodnocení dodavatelů v konkrétní stavební firmě.

This diploma thesis deals with the selection and evaluation of suppliers in the construction industry. It is divided into a theoretical and a practical part. The theoretical part focuses on corporate purchasing, supplier selection and supplier evaluation and describes the methods that solve this problem. In the practical part, the theoretical knowledge is transferred into practice. There is a questionnaire responded to by the construction companies. Based on the results of the questionnaire, four hypotheses are compiled and tested. Three managed interviews with construction company employees are also recorded. The last part is a case study. It addresses the design of the system for the selection and evaluation of suppliers in a particular construction company.
Selection and evaluation of suppliers in the construction industry
Keywords: Nákup; výběr dodavatelů; hodnocení dodavatelů; dotazníkové šetření; Purchase; supplier selection; supplier evaluation; questionnaire survey