Deskripce ozubárenských strojů s tvarovým nástrojem - Kafka, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Cílem bakalářské práce je vytvoření rešerše v oblasti strojů pro výrobu ozubení pracující s tvarovým nástrojem. Počátek práce se zabývá požadavky na stroje na ozubení a ozubená kola . Druhá část je věnováná popisu jednotlivých strojů a technologii výroby ozubení. V závěru práce jsou shrnuty vývojové trendy obráběcích strojů na výrobu ozubení.

The object of the bachelor work is to create a research in part of gear producing machines work with profile implement. The project outset is concerned with requirement of gear machines and gears. The second part describes individual machines and technology of gear producing . In the end of work are summarize evolutionary trends gear machines.
Description of gear-producing machines
Keywords: stroje na ozubení; výroba ozubení; technologie ozubení; protahování; gear machines; gear production; gear technology; broaching