Hodnocení výkonnosti firmy - Flasarová, Jitka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Diplomová práce hodnotí finanční situaci a hospodaření společnosti Měšťanský pivovar v Poličce, a.s., která se zabývá výrobou piva a nealkoholických nápojů. Na základě provedené finanční analýzy a porovnání základních finančních ukazatelů s jinými konkurenčními pivovary jsou doporučeny návrhy, které povedou ke zlepšení finanční situace společnosti.

The thesis assesses the financial situation and management of the company Měšťanský pivovar v Poličce, a.s. producing beer and soft drinks. Proposals leading to the improvement of the company’s financial situation are suggested based on the financial analysis of the company and on comparison of basic financial indicators with another rival breweries.
Company Performance Valuation
Keywords: finanční analýza; index IN05; DuPont analýza; spider graf; mezipodnikové srovnávání; financial analysis; index IN05; DuPont analysis; spider chart; financial benchmarking