Rozšíření funkcionality výukového robotického manipulátoru - Nejedlík, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá rozšířením funkcionality robotického manipulátoru. Hlavním cílem je implementace řídících algoritmů do mikrokontroleru dsPIC. V úvodní části jsou popsány realizované úpravy na manipulátoru, kdy jsou dotykové koncové snímače nahrazeny za bezdotykové Hallovy senzory. Používaný koncový efektor pro psaní je nahrazen chňapkou pro přemísťování předmětů. Další kapitola je věnována návrhu DPS s mikrokontrolerem a popisu výsledného programu. Poslední část práce je zaměřena na připojení inteligentního dotykového displeje, který slouží pro ovládání manipulátoru. Výsledkem je ukázková aplikace použití displeje a nového koncového efektoru.

This thesis deals with extending the functionality of robotic manipulator. The main objective is the implementation of control algorithms into microcontroller dsPIC. In the first part, realizable modifications on the manipulator are described. Touch end sensors are replaced by touch less Hall sensors. End effector, which is used for writing, is replaced by gripper for moving items. Another section deals with design PCB with microcontroller and it describes the final program. The last part deals with connection intelligent touch display, which is used for controlling the manipulator. Demonstration application is created to show the use of the display and new end effector.
Extending the functionality of educational robotic manipulator
Keywords: Manipulátor; dsPIC; řízení; inteligentní dotykový displej; Manipulator; dsPIC; control; intelligent touch display