Bytový dům Horní - Pavlovský, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Předmětem bakalářské práce je navrhnout a vypracovat projektovou dokumentaci novostavby bytového domu s téměř nulovou spotřebou energie. Bytový dům se nachází v městské části Štýřice ve městě Brno. Jedná se o samostatně stojící objekt umístěný na svažitém terénu, který se skládá ze tří nadzemních podlaží a jednoho podlaží částečně zapuštěného do terénu. Suterén objektu slouží jako technické zázemí, skladovací prostory a hromadná garáž. Další tři patra jsou určena pro bytové jednotky. Celkem se v bytové domě nachází 14 bytových jednotek. Budova je založena na základových pasech z železového betonu. Stěnový podélný nosný systém je řešen ze ztraceného bednění v 1.S a z keramických tvárnic ve zbylých podlažích. Stropní konstrukce jsou z předpjatých stropních panelů Spiroll. Zastřešení objektu je tvořeno plochou střechou s vegetační vrstvou.

The subject of this bachelor‘s thesis is the design of a new apartment building with almost zero energy consumption and the elaboration of project documentation for the construction. The apartment building is located in city part Štýřice in Brno. It is a detached building located on a sloping terrain. The building consists of three floors and one floor partially embedded into the terrain. The basement will serve as storage space with technical utilities and collective garage. Rest of the apartment house will serve for housing. . In the apartment building are 14 flats. The building is based on foundation strips made of reinforced concrete. Construciton of vertical supporting are made of ceramic block Porotherm. The ceilings are from prefabricated panels Spiroll. The roof of the building consists of a flat roof with a vegetation layer.
Apartment house Horní
Keywords: Bytový dům; novostavba; svažitý terén; plochá vegetační střecha; stropní panel Spiroll; kontaktní zateplovací systém; vnitřní hromadná garáž.; Apartment building; new building; sloping terrain; green flat roof; prefabricated panels Spiroll; contact thermal insulation system; collective garage