Cykloturistický GIS Moravských vinařských stezek - Cafourková, Jitka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Diplomová práce se zabývá tvorbou geografického informačního systému pro potřeby cykloturistiky. Zájmovou oblastí je Brněnská vinařská stezka. Celý projekt je realizován na platformě ArcGIS společnosti Esri. Data byla v terénu sbírána pomocí mobilní aplikace Collector Classic a kapesního přijímače GNSS Trimble R1. Projekt byl zpracován v programu ArcMap 10.4. a následně publikován na ArcGIS Online. Výsledkem práce je volně dostupná webová aplikace, ve které si uživatel může zobrazit průběh trasy dle různých kritérii a zájmových bodů. Práce mimo jiné zahrnuje základní databázové dotazy a jednoduchou analytickou úlohu nad měřenými daty. Jedním z výstupů práce pro prezentaci dat je i soubor ve formátu *.kmz.

The diploma thesis deals with the creation of a geographic information system for the needs of cycling. The Brno Wine Trail is an area of interest. The whole project is implemented on Esri's ArcGIS platform. Data were collected outdoor using the Collector Classic mobile application and the Trimble R1 GNSS handheld receiver. The project was processed in ArcMap 10.4. and subsequently published on ArcGIS Online. The result of the thesis is a free web application. Users can view the course of the trail according to various criteria and points of interest there. Among other things, the thesis includes basic database queries and simple analytical task on the measured data. A file in the *.kmz format is the one of the outputs for the presentation of data.
Cycle Path GIS of Moravian Wine Trails
Keywords: GIS; ArcGIS; Moravské vinařské stezky; Brněnská vinařská stezka; geodatabáze; dotazy; analýzy; GIS; ArcGIS; Moravia Wine Trails; Brno Wine Trail; geodatabase; queries; analysis