Návrh výroby věnce hydraulického válce - Svoboda, Lubomír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Diplomová práce se zabývá výrobním postupem součásti Věnec hydraulického válce. V první části je popsána stávající technologie se svými pozitivy a negativy. V druhé části je proveden návrh výroby dle nové výrobní technologie. V závěru je proveden rozbor jak ekonomický, tak i technický.

This diploma thesis deals with a production proces of komponent from hydraulic cylinder, called wreath. The first part is focused on the desciption of the current production proces, with their positive and negative side. In the second part is made a proposal of production proces. At the end je made an economy and technical analysis
New production of hydraulic cylinder wreath
Keywords: Výroba; obrábění; kvalita; přesnost; náklady; Production; manufacturing; quality; accuracy; costs