Polyfunkční dům U zvlněné krajiny - Uchytilová, Tereza (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Předmětem diplomové práce je zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby polyfunkčního domu. Objekt se nachází na okraji obce Brod nad Dyjí, na pozemcích s parcelním číslem 4002/4, 4138/1. Polyfunkční dům je členěný na dvě části, kdy hlavní část je čtyřpodlažní částečně podsklepená a druhá část jednopodlažní. V podzemním podlaží se nachází sklepní kóje, kolárna, kočárkárna, sklady a technická místnost. V prvním nadzemním podlaží se nachází pronajímatelné obchodní prostory. Ve druhém nadzemní podlaží se nachází šest pronajímatelných kancelářských prostor různých velikostí. Ve třetím a čtvrtém nadzemním podlaží se nacházejí bytové jednotky. V každém patře je 8 bytových jednotek velikosti 1+kk, 2+kk, 3+kk a 4+kk. Obě patra jsou členěním totožná. Každá bytová jednotka i kancelářské prostory mají minimálně jednu lodžii. Jednopodlažní část objektu je kavárna, ve které se nachází atrium. Obvodové stěny podzemního podlaží jsou ze železobetonu, ostatní obvodové stěny jsou z broušených cihelných bloků. Objekt je zateplen kontaktním zateplovacím systémem ETICS. Stropní konstrukce jsou křížem vyztužené monolitické železobetonové desky. V polyfunkčním domě se nachází výtah. Střecha čtyřpodlažní částí je dvouplášťová plochá střecha s plechovou krytinou. Střecha na jednopodlažní částí je plochá zelená střecha s hydroizolační vrstvou z asfaltových pásů. Schodiště je deskové monolitické železobetonové. Konstrukční systém je stěnový.

The aim of the diploma thesis is the processing of project documentation for the construction of a multifunctional building. The building is situated on the outskirts of the village Brod nad Dyjí, on buildings plots 4002/4, 4138/1. The multifunctional building is divided into two parts, where the main part is four-storey, partly with a basement and the other part i sone-storey. In the basement are situated cellars, bicycle room, pram room, warehouses and technical room. In the ground floor is situated rentable retail space. In the second floor is situated six rentable office spaces of various sizes. There are housing units on the third and fourth floors. On each floor there are 8 residential units od size 1+kk, 2+kk, 3+kk and 4+kk. Both floors are identical in division. Each aparment and office space has at least one loggia. Theo ne-storey part of the building is a cafe in which there is an atrium. The perimeter walls of the basement are made of reinforced concrete, the other perimeter walls are made of ground brick blocks. The building is insulated with ETICS contact thermal insulation system. The ceiling structures are cross-reinforced monolithic reinforced concrete slabs. There is an elevatorin the multifinctional house. The roof of the four-storey part is a double-skin flat roof with sheet metal roofing. The roof on the single-storey part is a flat green roof with a waterproofing layer of asphalt strips. The staircase is a monolithic reinforced concrete slab. There is wall structural system.
Multifunctional house U zvlněné krajiny
Keywords: Polyfunkční dům; plochá střecha; zelená střecha; dvouplášťová střecha; kontaktní zateplovací systém; zděná budova; lodžie; atrium; Multifunctional house; flat roof; green roof; double-skin roof; contact thermal insulation system; masonry building; loggia; atrium