Konstrukční návrh kontejneru na uskladňování ropných látek - Mifek, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Předmětem práce je návrh kontejneru na uskladňování ropných látek. První část seznamuje s problematikou kontejnerů na kapalné látky a jejich rozdělením. Další část je zaměřena na kontejnery s hranatou nádobou a možnosti jejich využití. V závěru práce je proveden konstrukční návrh kontejneru a jeho pevnostní analýza metodou konečných prvků pomocí programu ANSYS Workbench. Součástí práce je výkresová dokumentace.

Purpose of submitted thesis is design of container for oil product storage. First part introduce with issue of tank containers and their type division. Next part aims on tank containers with angular inner vessel and their utilization opportunities. In final part of this work, there is made design of container and strength analysis by final element method, using software ANSYS Workbench. Annex includes design documentation.
Design of container for oil product storage
Keywords: Kontejner; skladovací; ISO 1 C; MKP; Container; storage; ISO 1 C; MKP