Systém pro správu vystoupení hudebních skupin - Zukal, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2023)
Hlavním cílem této práce je vytvořit aplikaci, která hudebníkům umožní vystupování na koncertech bez použití papírových notových záznamů a bez nutnosti interakce se zařízeními určenými k zobrazování not v průběhu koncertu. Aplikace dále hudebníkům nabízí možnost komunikace s digitálními hudebními nástroji pomocí protokolu MIDI. Hudební nástroje tak budou moci primárně měnit svoji konfiguraci před každou skladbou. S kapelou může prostřednictvím této aplikace interagovat i publikum. Formou písniček na přání mohou ovlivnit průběh koncertu. Z důvodu stability je celý systém nasazen lokální síti, na kterou se mohou připojit i posluchači. Pro zvýšení uživatelské přívětivosti posluchačů je na Wi-Fi síti zprovozněn Captive portál.

The main goal of this work is to create an application that will allow musicians to perform at concerts without using paper sheet music and without the need to interact with devices designed to display music notation during the concert. The application also offers musicians the option to communicate with digital musical instruments using the MIDI protocol. They will be able to change their configuration, primarily before each played song. Through this application, the audience can also interact with the band. They can influence the course of the concert by requesting a song. Due to the stability reasons, the entire system is deployed in a local network only to which listeners can also connect. To enhance their user experience, a Captive portal is set up on the Wi-Fi network to redirect them into the system.
System for Management of Music Band Performances
Keywords: koncert; web; informační systém; PWA; Captive portál; MIDI; Node.js; Express; Socket.io; Angular; concert; web; information system; PWA; Captive portal; MIDI; Node.js; Express; Socket.io; Angular