Porovnání daňového zatížení před a po reformě se zaměřením na DPFO - Zámečník, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Bakalářská práce pojednává o reformě veřejných financí. Zaměřuje se přitom zejména na změny v dani z příjmu fyzických osob. Obsahuje prakticky využitelné příklady daňové povinnosti a podrobný popis současného i budoucího způsobu jejího výpočtu. Součástí práce je i obecné seznámení s daněmi v České republice, a základní povinnosti daňového poplatníka. V práci je věnovaná kapitola i ostatním částem reformy veřejných financí, především sociální a zdravotní části.

This bachelor´s thesis deal with reform of public financies. It is focusing principally on changes in the personál income tax. It contains examples, that can be practically used in life. It contains detailed description of contemporary and coming wals how to calculate the tax. Part of the bechelor‘ thesis is also about common identification with taxes in Czech republic and basic duties for tax payers. One section is also about other parts of reform of public finances. This section is in particular about health aod social part.
Comparison of assessment before and after reform with extra sight on the PIT
Keywords: způsob výpočtu DPFO do konce roku 2007; způsob výpočtu DPFO od roku 2008; porovnání daňového zatížení v letech 2007 a 2008; další podstatné části reformy veřejných financi platné od 1.1.2008; modelové příklady změny daňového zatížení; Method of calculate PIT before the end of year 2007; Method of calculate PIT since year 2008; comparison of assessment in years 2007 and 2008; other substantive parts of reform of public finances valid since 1.1.2008; examples of changes in assessment