Monitorovací systém mobilních jednotek - Ševčík, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Tato práce se zabývá zpracováním obrazu v reálném čase, jeho předzpracováním, segmentací a klasifikací. Na základě klasifikace je určeno natočení a pozice objektů. Cílem práce je vytvořit modulární aplikaci, která budu sledovat mobilní jednotky a určovat jejich natočení a pozici v reálném čase.

This thesis deals with real-time image processing including preprocessing, segmentation and classification of objects. On the basis of classification is determined rotation and position of objects. The aim of this project is to develop a modular application which will be able to monitor mobile units and determine their rotation and position in real time.
Monitoring System for the Mobile Units
Keywords: Zpracování obrazu; počítačové vidění; Houghova transformace; Cannyho hranový detektor; sdílená paměť; mikroprismatické fólie; Image processing; computer vision; Hough transform; Canny edge detektor; shared memory; microprimatics foils