Tanec v Brně - Bala, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury, 2023)
„Ideální současné taneční divadlo“ je výzkumnou otázkou předdiplomové práce, která je zpracována v knižní podobě. Diplomová práce „EUFONIE | POHYB | PROSTOR“, se zabývá prototypem, jenž zároveň reaguje na urbanistickou strukturu města Brna. Z problematiky konkrétního řešení následně vyplynuly další otázky, nejen kvůli komplexnosti zadané lokality, ale také díky nové vizi fungování divadelního světa skrze využití autonomních technologií.

"Ideal contemporary dance theatre" is the research issue of the pre-diploma thesis, which was published in book form. The dissertation "Euphony | Movement | Space" deals with a prototype that also responds to the urban structure. Consequently, other issues have arisen from the specific solution. Not only because of the complexity of the given location but also because of the new vision of the functioning of the theatre world through the influence of autonomous technologies.
Dance in Brno
Keywords: divadlo; tanec; pohyb; eufonie; virtuální realita; teserakt; pasáž; theatre; dance; movement; euphony; virtual reality; tesseract; passage