Urbanistické řešení sportovního areálu v Brně za Lužánkami - Zach, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Diplomová práce se zabývá transformací a novým návrhem funkčního využití území Za Lužánkami v katastrálním území Ponava městské části Královo Pole ve městě Brno. Areál je vymezen ulicemi Sportovní, Drobného a Tř. Generála Píky. Cílem diplomové práce je urbanistický návrh sportovního a multifunkčního areálu v Brně za Lužánkami a prokázat životaschopnost a udržitelnost sportovního areálu v 21. století a návrh soudobé struktury městského sportovního a multifunkčního areálu včetně souvisejících funkcí a veřejného prostoru.

The thesis deals with the transformation and the new proposal of the functional use of the area Za Lužánkami in the cadastral area Ponava of the Královo Pole district in Brno. The area is defined by the streets Sportovní, Drobného a Tř. Generála Píky. The aim of the thesis is the urban design of the sports and multifunctional complex in Brno for Lužánky and demonstrate the viability and sustainability of the sports complex in the 21st century and the proposal of the contemporary structure of the municipal sports and multifunctional complex including related functions and public space.
Urban solution of sports complex in Brno Lužánky
Keywords: Sportovní areál; Za Lužánkami; Za Lužánky; oživení; transformace; město Brno; udržitelnost; revitalizace; fotbalový stadion; hokejový stadion; Lužánky; Sport areal; Za Lužánkami; Za Lužánky; renewal; revival; transformation; Brno city; Sustainability; football stadium; ice hockey stadium; hockey hall; Lužánky