Daňová optimalizace vybrané fyzické osoby - Knotek, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2022)
Bakalářská práce je zaměřena na optimalizaci daňové povinnosti vybrané fyzické osoby. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy z oblasti daní z příjmů fyzických osob, které jsou potřebné pro výpočet daňové povinnosti, a dále je zde vysvětlena problematika sociálního a zdravotního pojištění. V analytické části bude představen subjekt, jehož daňová povinnost se bude optimalizovat. V praktické části jsou uvedeny návrhy daňové optimalizace.

The bachelor thesis is focused on optimizing the tax liability of a selected natural person. In the theoretical part are explained the basic concepts in the field of personal income taxes, which are needed for calculation of personal income tax as well as the issue of social and health insurance. The analytical part will introduce the entity whose tax liability will be optimized. The practical part contains recommendations for tax optimization.
Personal Income Tax Optimization
Keywords: daň; daňová optimalizace; poplatník; daň z příjmu; fyzická osoba; sociální pojištění; zdravotní pojištění; tax; tax optimalization; taxpayer; income tax; natural person; social insurance; health insurance