Syntaktická analýza založená na regulovaných gramatikách - Vaníček, Luboš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Tato práce se zabývá regulovanými gramatikami. Popisuje vlastnosti různých druhů regulovaných gramatik a srovnává je. Ke srovnání využívá příklady postavené na kontextových jazycích. Práce se nejvíce zaměřuje na programované gramatiky. Modifikuje metody syntaktické analýzy a využívá je pro programované gramatiky. Práce aplikuje navrženou metodu syntaktické analýzy na kontextové jazyky a zkoumá jejich sílu.

This thesis deals with regulated grammars. It describes their behavior and it compares them using different examples of context-sensitive languages. The thesis focuses mostly on programmed grammars. It modifies the methods of parsing and it uses them for programmed grammars. This thesis applies the developed method of parsing on context-sensitive languages and examines their power.
Parsing Based on Regulated Grammars
Keywords: regulované gramatiky; programované gramatiky; syntaktická analýza; regulated grammars; programmed grammars; parsing