Využití fuzzy logiky pro výběr vhodného systému SIEM v podniku - Kilián, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Obsahem diplomové práce je využití fuzzy logiky pro podporu rozhodování managementu při výběru vhodného systému SIEM do současného informačního prostředí společnosti XYZ a.s. Teoretická část je zaměřena na popis fuzzy logiky, seznámení se s programovým prostředím MATLAB s důrazem na jeho aplikaci při tvorbě fuzzy modelu. V praktické části jsou pak aplikovány principy fuzzy logiky a modelování k výběru nejvhodnějšího systému SIEM z možných řešení pro informační prostředí společnosti XYZ a.s. s využitím programového prostředí MATLAB.

The content of the thesis is the use of fuzzy logic to support management decision-making in the selection of a suitable SIEM system for the current information environment of XYZ a.s. The theoretical part is focused on the description of fuzzy logic and an introduction to the MATLAB software environment with an emphasis on its application in the creation of a fuzzy model. In the practical part, principles of fuzzy logic and modelling are applied to select the most suitable SIEM system from possible solutions for the information environment of XYZ a.s. using the MATLAB software environment.
Using fuzzy logic to select a suitable SIEM system in a company
Keywords: fuzzy logika; fuzzy model; kritéria; kybernetická bezpečnost; manažerské rozhodování; MATLAB; podpora rozhodování; SIEM; fuzzy logic; fuzzy model; criteria; cybersecurity; managerial decision-making; MATLAB; decision-making support; SIEM